
Polski
7
8. Obrócić głowicę piekącą tak, by druga
pokrywa znalazła się na górze.
UWAGA: Niezależnie od tego czy
przygotowywane są jeden czy dwa wafle,
głowicę piekącą należy obrócić po nalaniu
ciasta. Powoduje to równomierne jego
rozprowadzenie i pozwala uzyskać doskonałą
strukturę gofrów.
9. Włączyć przycisk Start (
) by rozpocząć
odliczanie czasu pieczenia.
UWAGA: Przycisk Start (
) nie będzie aktywny
do czasu aż gofrownica zostanie odpowiednio
rozgrzana i dioda przestanie migać.
10. W celu przygotowania drugiego gofra,
otworzyć drugą pokrywę. Równomiernie
nalać ciasto do foremek, a następnie
ją zamknąć.
11. Obrócić głowicę piekącą tak, aby pokrywa
z termometrem była znowu na górze.
12. Gdy czas pieczenia zakończy się,
wyemitowana zostanie seria dźwięków,
kolor tła wyświetlacza czasu pieczenia
zmieni się na czerwony, a gofrownica
zacznie liczyć czas od zakończenia
odliczania czasu wypieku.
13. Otworzyć pokrywę i wyjąć gofra
używając niemetalowego narzędzia. Jeśli
w gofrownicy piekł się drugi gofr, obrócić
głowicę piekącą, otworzyć przeciwległą
pokrywę i wyjąć go. Jeśli mają być pieczone
następne gofry, należy zamknąć pokrywy,
żeby nie doszło do strat temperatury.
3:30
Używanie gofrownicy
7057H_5KWB100_UCG_Polish_08_02_11_FNL.indd 7 8/2/11 2:55 PM
Komentarze do niniejszej Instrukcji