KitchenAid KCBWX 45600 Podręcznik Użytkownika Strona 5

  • Pobierz
  • Dodaj do moich podręczników
  • Drukuj
  • Strona
    / 8
  • Spis treści
  • BOOKMARKI
  • Oceniono. / 5. Na podstawie oceny klientów
Przeglądanie stron 4
5
Panel sterowania
ZMNIEJSZANIE
TEMPERATURY
ZWIĘKSZANIE
TEMPERATURY
KONTROLKA PILOTOWA
WYŚWIETLACZ
KONTROLKA PILOTOWA CHŁODZENIA
KONTROLKA
ZASILANIA
CHŁODZIARKI
PRZYCISK
WŁ./WYŁ.
Tabela optymalnych wartości temperatury dla wina
Tabela wskazuje przybliżoną temperaturę, w której należy podawać wino. Jeśli dane wino należy podać
w temperaturze wyższej niż temperatura panująca w chłodziarce, zaleca się, aby przed podaniem wina
wyjąć je na pewien czas z chłodziarki i pozostawić w temperaturze pokojowej.
Amarone 17°C Wytrawne i słodkie wina musujące 6°C
Barbaresco 17°C
Verdicchio di Matelica
oraz wina Castelli di Jesi 8°C
Barolo 17°C Białe wina z Trentino Alto Adige 11°C
Beaujolais 13°C Białe wina Franciacorta 11°C
Białe wzmacniane bordeaux 6°C Wytrawne, aromatyczne białe wina 10°C
Wytrawne białe bordeaux 8°C
Wytrawne, młode białe wina o owocowym
aromacie 8°C
Czerwone bordeaux 17°C Białe wina z regionu Friuli Venezia Giulia 11°C
Białe burgundy 11°C Wina Rodano 15°C
Czerwone burgundy 18°C Wytrawne białe wina z doliny Loary 10°C
Brunello 17°C Wina wzmacniane z doliny Loary 7°C
Szampan 6°C Czerwone wina z doliny Loary 14°C
Klasyczne Chianti 16°C Wina wzmacniane Passito 8-18°C
Wina z regionu Languedoc-Roussillon 13°C Wina różowe, nowe wina 12°C
Passito di Pantelleria 6°C Lekkie czerwone wina, łagodnie taniczne 14°C
Wina różowe Rosé Provence 12°C
Czerwone wina, raczej taniczne,
średnio zbudowane 16°C
Przeglądanie stron 4
1 2 3 4 5 6 7 8

Komentarze do niniejszej Instrukcji

Brak uwag